Allergivennlig hund

Hei.
Jeg lurer på om det finnes allergivennlige hunder i Sverige i dag 2010?? Jeg tåler ikke hunder som røyter, da får jeg hoste, vondt i halsen, øynene renner, nesen blir tett, jeg blir hes og det klør i kroppen. Jeg får også problemer med å puste. Jeg får ingen utslett, men tåler ikke katter heller. Mitt spørsmål er om jeg i det hele tatt kan skaffe meg hund, f.eks shitzu eller puddel som man klipper og vasker, om jeg har samme reksjon på andre dyr? Hva synes dere? Skal jeg avstå fra å kjøpe hund eller finnes det en allergivennlig hund? Eller kan jeg skaffe en Kinesisk nakenhund? Jeg bor i Vetlanda utenfor Jönköping.
Dere er snille om dere gir meg et svar på dette. Mvh Ingrid Andersson


Svar fra en veterinær

Hei, Ingrid!

For et dilemma for deg. Dessverre er det slik at alle hunderaser røyter og de mister også hudceller som man kan være allergisk mot. Men det finnes personer som opplever at de tåler visse hunderaser bedre enn andre. Dette er ingen generelt fenomen, men individuellt fra person til person.

Om du vil ha hund selvom du er allergisk foreslår jeg at du diskuterer det med din lege. Om legen ikke avråder deg så kan du selv prøve frem om du treffer en hunderase du reagerer mindre på enn andre.

Men det høres ut som at det kan bli problematisk for deg. Du skal dessuten tenke på at om du hele tiden trigger din allergi kan den i blant forverres. Det vil antageligvis være verre å behøve å kvitte seg med en hund man er glad i enn å avstå fra å kjøpe den fra starten av... Du kanskje kan hjelpe til med å gå tur med en annens hund istedenfor? Eller skaffe et annet husdyr som ikke er et pelsdyr?

Lykke til!
« Forrige spørsmål
Neste spørsmål »


Liker du svaret? I så fall kan du abonnere på vårt nyhetsbrev for å være sikker på at du ikke går glipp av alle nye spørsmål og svar på NettDyrlegen.com. Abonner
Har du et eget spørsmål? Vår spørsmålsboks er en kostnadsfri tjeneste der våre veterinærer svarer på dine spørsmål om husdyr. Still et spørsmål

Les flere spørsmål