Forkjølet hund?

Hei. Jeg har en 4 år gammel hund. Det renner litt klar væske fra nesen innimellom, og høres ut som han er litt tett i nesa når han puster. Men dette er også bare innimellom. Han er ellers frisk og rask, spiser osv. Er dette noe som går over eller må han til dyrlegen?


Svar fra en veterinær

Hei. Alle hunder kan det renne litt van av nesen av og til. Dette er helt normalt.

 Hva slags rase er hunden? Har han en kort og trang nese?? Har han alltid vært litt tett i nesa. Hvis ikke, dvs at han alltid har pustet normalt og nå er tett så er det alltid en grunn til det.

Noen dyr har lang blør gane som gjør at de snorker mer ved hver pust.

I utgangs punktet vil jeg si at hvis hunden spiser og drikker normalt, ellers er sprek og ikke blir hemmet i sin aktivitet av nesen, så høres det ufarlig ut. Viktig er det med ting som raskt endrer seg og forværrer seg. Da bør du bestille time til undersøkelse.

Svaret er skrevet av Eva Egeberg
« Forrige spørsmål
Neste spørsmål »


Liker du svaret? I så fall kan du abonnere på vårt nyhetsbrev for å være sikker på at du ikke går glipp av alle nye spørsmål og svar på NettDyrlegen.com. Abonner
Har du et eget spørsmål? Vår spørsmålsboks er en kostnadsfri tjeneste der våre veterinærer svarer på dine spørsmål om husdyr. Still et spørsmål

Les flere spørsmål