Kuler på brystet

Hei! Har ei 2,5år gammel gordon setter tipse som vi oppdaget en kul på str med en drue for 4 dager siden. Den har blitt mindre, men var hos dyrlegen i dag, og de fant fler små kuler! Fikk beskjed om at det i værste fall var svulst, men vi skulle se det ann 14 dager for å se om det kunne være melke kjertler! Hun hadde løpetid for første gang i slutten av mars! Hva tror du det er, jeg er kjempe engstelig for at det er svulst. Mvh ei som elsker hunden sin!


Svar fra en veterinær

Kuler i juret skal man alltid ta alvorlig. Vanligste årsaken er svulster. Det kan være både godartede og vondartede svulster i juret på tisper. I samband med melkeproduksjon ca 2 måneder etter løpetid kan det også danner seg kuler, som kan være relatert til tilstappede melkeganger. Betennelse kan også forårsake hevelse i juret, men hevelsen vil da være smertefull. 

Hvis man misstenker en svulst i juret pleier man operere bort kulen og sende den inn til celleundersøkelse. Celleundersøkelsen forteller deg om svulsten er god eller vondartet. 

Ofte blir det anbefalt å samtidig fjerne livmor og eggstokker. De fleste typer jursvulster har lettere for å komme tilbake hvis hunden fortsatt er hormonelt aktiv. Å fjerne eggstokkene kan da virker forebyggende. 

Lykke til

Svaret er skrevet av Katarina Storli
« Forrige spørsmål
Neste spørsmål »


Liker du svaret? I så fall kan du abonnere på vårt nyhetsbrev for å være sikker på at du ikke går glipp av alle nye spørsmål og svar på NettDyrlegen.com. Abonner
Har du et eget spørsmål? Vår spørsmålsboks er en kostnadsfri tjeneste der våre veterinærer svarer på dine spørsmål om husdyr. Still et spørsmål

Les flere spørsmål